Hem
Aktuell info - uppdatering till medlemmar
Info till Leverantörer
Uppgifter om föreningen
Ekonomi
Stadgar
Styrelsen
Försäljning och uthyrning
Bra att veta A-Ö
Information till nya medlemmar
Bilder
Historik
Sök
Logga in

Stadgar


De stadgar som gäller nu hittar du här: Stadgar Bf Roddaren 2014-10-27.pdf 


Föreningen bildades 1910 och det kan vara kul att läsa de gamla stadgarna som du hittar här. Man kan ju hoppas att alla medlemmar är "välfräjdade", vilket paragraf 2 krävde när det begav sig!

Stadgarna reglerar medlemmarnas rättigheter och skyldigheter gentemot föreningen. Notera att vi är en bostadsförening och ingen bostadsrättsförening. Skillnaden ligger främst i att en bostadsförenings stadgar inte är reglerade på samma sätt som en bostadsrättsförenings, vi har större möjligheter att utforma våra stadgar.

Under åren har stadgarna ändrats för att idag mer och mer likna de som gäller för en bostadsrättsförening så i praktiken är det ingen större skillnad. Möjligen kan din bank vilja titta på stadgarna för att bevilja lån om banken inte stött på vår förening tidigare, så bifoga gärna en kopia av dem till låneansökan för säkerhets skull.

Några paragrafer som är viktiga är paragraferna §19-21 som bl a reglerar medlemmens skyldigheter gentemot föreningens såsom underhållsansvar och andrahandsuthyrning.

Notera också att styrelsen har rätt att kräva inspektion av element, rörsystem, ytterfönster och annat i lägenheten som är föreningens ansvar. Om vi kommit överens om dörröppning för renoveringsåtgärder och detta inte sker, kan föreningen belasta medlemmen med extrakostnader som kan följa på detta.

Även paragraferna §11-13 som reglerar formerna för årstämman är viktiga.

Uppdaterat 2022-06-07
Utskriftsvänlig sida
www.roddaren29.se
Provided by Webforum