Välkommen till föreningen!
Vi hoppas att du/ni kommer att trivas i den nya lägenheten. Fastigheten, vi gemensamt, äger heter Inedal 7. Bostadsföreningen No 29 Roddaren upa är en av de äldsta i Stockholm. 2010 fyllde föreningen 100 år! Läs om historiken kring byggnaderna och omgivingen här.
Lägenheterna i de två husen är 1:or, 2:or, en 3:a och en 4:a. Källare och vindar Källarna inrymmer tvättstuga, samlingsrum och ett förråd vardera till respektive medlem. I källaren under Inedalsgatan finns även en toalett och dusch. På vindsplan finns förråd som är numrerade med respektive lägenhetsnummer. Gården Disponeras fritt av medlemmarna.Förutom cykelställ finns stolar och bord som tillhör föreningen. Gårdshuset är soprum för hushålls- och matavfall. Det är trevligt att bo i ett hus där det är rent och snyggt och det är viktigt att allt fungerar. Det finns några ordningsfrågor som vi alla ska känna till och leva efter: Hissen Stäng grind och dörr ordentligt. Annars kan inte nästa person trycka hissen till sig. Det finns gamla människor, som har svårt att gå i trappor. Grovsopor Grovsopor slängs inte i soprummet utan vid våra närliggande återvinningsstationer på Kungsholms Strand eller Polhemsgatan 37. I soprummet slängs endast hushållsavfall. Vind/trapphus/källarutrymmen Inga ägodelar får förvaras utanför bostad eller vindsförråd. Lämna inte kvar en massa bråte vid avflyttning.
Bredband 250 Mbit/s bredband från Comhem/Tele2.
Tvättstuga Bokning görs på tavlan innanför dörren. Lämna utrymmet i det skick du själv vill finna det i. Balkonger Balkongerna är föreningens ansvar vad gäller underhåll och säkerhet. Dock är den enskilde medlemmen skyldig att hålla ordning och skotta bort snö. Balkongen är heller inget skrotupplag. Namnskylt Snygga enhetliga namnskyltar gäller, bekostas av respektive lägenhetsinnehavare. Ta med föregående ägares skylt till närliggande gravyrbutik/nyckelservice. Ex: Kjellgrens Maskingravyr Pilgatan 15 11233 Stockholm. Telefon: 08-651 48 00. Renovering/ombyggnad Ytskiktsarbeten gör varje medlem som man vill med, själv eller med hjälp av yrkesfolk. Men om du planerar mer omfattande renoveringsarbeten som ombyggnad/rivning/rör/badrum/el måste du ha styrelsens godkännande innan arbetena påbörjas. Tre olika renoveringskategorier föreligger: 1. Ytskicks renovering/”Lättare renovering”. Åtgärd av den boende: Ingen 2. Större renovering som inte kräver bygganmälan. Åtgärd av den boende: Informera styrelsen om planeringen och visa hänsyn mot grannarna. 3. Renovering som kräver bygganmälan/bygglov. Åtgärd av den boende:Ta kontakt med styrelsen och visa upp ansökan för bygglov. Allt administrativt arbete kring renoveringen måste vara klart och godkänts av styrelsen innan arbete/renovering få påbörjas. Glöm inte att visa hänsyn gentemot grannarna.